Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sage oil
- 30 fresh sage leaves
- 80 g olive oil
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 40 g pine nuts
- 60 g tahini
- 30 g lemon juice
- 3 tsp shiro (white) miso paste
- 100 g water
- 1 - 2 pinches salt
Broccoli soup
- 2 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp olive oil
- 500 g broccoli, cut into florets (approx. 3 cm)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 550 g water
- salt, to taste
- dukkah, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 826 kJ / 197 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 700.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40min
Spicy cauliflower soup
20min
Zucchini soup
25min
Thai green broccoli and spinach soup
25min
Broccoli almond soup
30min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Carrot and coriander soup
30min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min