Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 300 g zucchini, 100 g cut into pieces (1 cm) and 200 g cut into larger pieces (2 cm)
- 40 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch cayenne pepper
- 500 g water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 740.8 kJ / 176.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 129.9 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
30min
Spiced Moroccan lentil soup
40p
Minestrone
40p
Vegetable soup
35p
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45p
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40p
Cauliflower soup with bacon dust
35p
Indian spiced sweet potato soup
25p
Spicy cauliflower soup
20min
Zucchini soup
25p
Cream of tomato soup
25p
Creamy tomato and basil soup
30min