Creamy capsicum and zucchini soup

Creamy capsicum and zucchini soup

4.3 172 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • red capsicum deseeded and cut into pieces (approx. 2 cm)
    300 g
  • zucchini 100 g cut into pieces (1 cm) and 200 g cut into larger pieces (2 cm)
    300 g
  • olive oil
    40 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • cayenne pepper
    1 pinch
  • water
    500 g
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 176.3 kcal / 740.8 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 129.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...