![Sundried tomato hommus with crackers Sundried tomato hommus with crackers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CCE63D58-FF73-45D0-8738-ACDBA375BAD7/Derivates/49326A64-D91F-483B-B76F-932DEAFC4BC5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 762.1 mg
Alternatywne przepisy
Herb and garlic dip
10 min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min
Hommus
15 min
Creamy sun-dried tomato dip
5 min
Coconut and beetroot balls
40 min
Speedy beans on toast
20 min
Spiced pear jam and chorizo
1 Std. 35 Min
White bean dip with chimichurri
15 min
Chunky basil pesto dip
10 min
Black tahini and beetroot hommus
1 godz. 10 min
Cranberry and rosemary chutney
40 min