Tempeh bolognaise
TM6 TM5 TM31

Tempeh bolognaise

4.5 (79 ocen)

Składniki

Tempeh mince

  • 3 garlic cloves
  • 1 eschalot
  • 50 g extra virgin olive oil
  • 200 g tempeh, cut into cubes (2 cm)
  • 50 g tamari
  • ½ tsp dried basil
  • ½ tsp dried sage
  • ½ tsp dried thyme
  • ½ tsp dried oregano

Bolognaise sauce

  • ½ zucchini, cut into pieces
  • 1 carrot, cut into pieces
  • 40 g tomato paste
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 4 sprigs fresh basil, leaves only
  • 30 g red wine
  • 50 g Parmesan cheese, shaved, to serve

Wartości odżywcze
na 4 portions
Kalorie
4782 kJ / 1138.6 kcal
Białko
60.4 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
76.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Błonnik
28.4 g
Sód
4210.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy