Tempeh bolognaise

Tempeh bolognaise

4.6 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Tempeh mince
  • garlic cloves
    3
  • eschalot
    1
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • tempeh cut into cubes (2 cm)
    200 g
  • tamari
    50 g
  • dried basil
    ½ tsp
  • dried sage
    ½ tsp
  • dried thyme
    ½ tsp
  • dried oregano
    ½ tsp
Bolognaise sauce
  • zucchini cut into pieces
    ½
  • carrot cut into pieces
    1
  • tomato paste
    40 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • fresh basil leaves only
    4 sprigs
  • red wine
    30 g
  • Parmesan cheese shaved, to serve
    50 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1138.6 kcal / 4782 kJ
Białko 60.4 g
Tłuszcz 76.6 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 28.4 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Sód 4210.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...