
Urządzenia i Akcesoria
Tempeh bolognaise
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Tempeh mince
-
garlic cloves3
-
eschalot1
-
extra virgin olive oil50 g
-
tempeh cut into cubes (2 cm)200 g
-
tamari50 g
-
dried basil½ tsp
-
dried sage½ tsp
-
dried thyme½ tsp
-
dried oregano½ tsp
Bolognaise sauce
-
zucchini cut into pieces½
-
carrot cut into pieces1
-
tomato paste40 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
fresh basil leaves only4 sprigs
-
red wine30 g
-
Parmesan cheese shaved, to serve50 g
Wartości odżywcze na 4 portions
Kalorie
1138.6 kcal /
4782 kJ
Białko
60.4 g
Tłuszcz
76.6 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
28.4 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Sód
4210.7 mg