![Tempeh bolognaise Tempeh bolognaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0A79E03-05CF-402A-B320-D36DFA476604/Derivates/8E4BE667-1D26-4330-BA4E-72D72E8BCFB5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempeh mince
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g tempeh, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tamari
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried sage
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried oregano
Bolognaise sauce
- ½ zucchini, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g red wine
- 50 g Parmesan cheese, shaved, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 4782 kJ / 1138.6 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 76.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 28.4 g
- Sód
- 4210.7 mg
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Vegetable lasagne
1h 35 phút
Jackfruit nuggets
1h 40min
Millet cashew stir-fry
30 Min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Sweet and sour tempeh
50 min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Mushroom bolognaise
45 Min
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3ч. 5 мин.
Chilli con tempeh
20 Min
Tofu scramble
25 Min