Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempeh mince
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g tempeh, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tamari
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried sage
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried oregano
Bolognaise sauce
- ½ zucchini, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g red wine
- 50 g Parmesan cheese, shaved, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 4782 kJ / 1138.6 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 76.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 28.4 g
- Sód
- 4210.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Lentil bolognese
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25 min
Vegetarian chilli
35 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Mushroom bolognaise
45 min
Chilli con tempeh
20min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min