Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g butter, plus extra for greasing
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g mozzarella cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 1450 g water
- 320 g penne pasta
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into eighths and layers separated
- 340 g marinated artichoke hearts, drained and cut into quarters
- 120 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, cut into pieces
- 40 g plain flour
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp onion salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper (optional)
- 200 g sour cream
- 100 g frozen green peas, thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2571.3 kJ / 612.2 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 860.5 mg
Alternatywne przepisy
Lentil moussaka
3u. 30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Fresh tomato tart
40 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Melanzane parmigiana
2u. 5min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Ravioli with zucchini sauce
35 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25 min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Black bean enchiladas
1h 20 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min