![Family beans Family beans](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2822A64A-8ED1-4DE7-AFEC-39B30DC8958D/Derivates/45BF225F-C152-4EBF-B516-EA09217E9887.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp chilli powder (optional)
- ½ tsp ground fennel seed
- 50 g olive oil
- 800 g canned black beans, drained (approx. 500 g after draining)
- 80 g tomato paste
- 200 g water
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- sour cream, to serve (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1069 kJ / 254.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 551.3 mg
Alternatywne przepisy
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Tempeh bolognaise
30min
Vegetarian chilli
35 Min
Refried beans
10 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Lentil bolognese
30min
Black bean enchiladas
1h 20min