Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 555 g
- Kalorie
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 141.1 g
- Tłuszcz
- 81.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 38.4 g
- Sód
- 1737.3 mg
Alternatywne przepisy
Dukkah
25min
White bean dip with chimichurri
15min
Fermented beetroot and apple salsa
72 Std.
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Coriander pesto
5 min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1h 30min
Sundried tomato hommus with crackers
1 godz. 15 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15min