![Warm sweet potato and chickpea salad Warm sweet potato and chickpea salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/437C7303-16CC-47AE-ABA6-5E5476FCE371/Derivates/ad81a20a-653f-419d-8bb5-b16828ca8163.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ red onion (approx. 90 g), cut into halves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 tsp apple cider vinegar
- 100 g extra virgin olive oil
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 8 sprigs fresh basil (approx. 10 g), leaves only
- 25 g flaked almonds
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 garlic clove
- 500 g water
- 500 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824 kJ / 434.3 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15 min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Quick veggie pasta salad
30 min
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Chipotle bean and corn salad
40 min
Nachos with beans and cashew sour cream
50min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min