Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 200 g de chocolat noir, en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 100 g de beurre mou, en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
-
40
g de sucre vanillé maison
lub 1 - 2 sachets de sucre vanillé - 1 c. à café de levure chimique
- 10 g de cacao en poudre
- 160 g de farine de blé
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1327.1 kJ / 317.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 91.9 mg
Alternatywne przepisy
Sablés viennois
45 Min
Crème dessert à la chicorée
15min
Crème dessert aux speculoos
6hod. 20min
Chocolats de Pâques
15min
Biscuits chocolatés au beurre
1hod.
Pâte à tartiner aux speculoos
10 dk
Pain marguerite pavot et curry
15hod. 45min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 Min
Croissants aux pépites de chocolat
5h 40min
Omelette aux blancs d’œufs
20 Min
Flan sans pâte
6 godz.
Petits paniers abricots et pistaches
20 godz.