Urządzenia i Akcesoria
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
85 g wody ciepłej
-
30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 szczypta soli
-
500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
200 g cukru
-
5 żółtek
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
mąka pszenna tortowa do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.8 g
Kalorie
1050.2 kJ /
250.8 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Tarta tatin
2 godz.
Brownie z tahini
45 min
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min