Urządzenia i Akcesoria
Czereśniowa galette
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
70 g cukru
-
400 g mąki pszennej
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
Nadzienie
-
1 żółtko
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła miękkiego
-
20 g brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
-
500 g czereśni, świeżych drylowanych
-
migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcje
Sód
8.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
2087.9 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
59.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Tarta jabłkowa
1h
Mus rabarbarowy
55min
Galette z borówkami
1h 25min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Rabarbarowa lasagne
1h 10min
Tabbouleh z bobem
50min
Szarlotka w kokilkach
1h
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2h