Czereśniowa galette

Czereśniowa galette

4.4 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 70 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka
Nadzienie
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła miękkiego
  • 20 g brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
  • 500 g czereśni, świeżych drylowanych
  • migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcje

Sód 8.9 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 2087.9 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 59.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...