
Urządzenia i Akcesoria
Czereśniowa galette
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
70 g cukru
-
400 g mąki pszennej
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
Nadzienie
-
1 żółtko
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła miękkiego
-
20 g brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
-
500 g czereśni, świeżych drylowanych
-
migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)
Wartości odżywcze na 1 porcje
Kalorie
499 kcal /
2087.9 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
59.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
8.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska