Urządzenia i Akcesoria
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
500 g brzoskwiń bez pestek, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych (patrz wskazówka)
-
150 g napoju migdałowego uprzednio zamrożonego w kostkach (ok. 2 x 1 cm, patrz wskazówka)
-
kawałki brzoskwini świeżej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14 mg
Białko
1 g
Kalorie
513 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Cynamonowy napój z orzechów makadamia
10 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 godz. 10 min
Lemoniada ziołowa
1 godz. 10 min
Jogurt z musem z owoców leśnych
12 godz. 30 min
Sorbet cytrynowy z szampanem
8 godz.
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min
Batoniki żurawinowo-kokosowe
1 godz. 40 min
Lody malinowe na jogurcie kokosowym
10 min