Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)

Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)

4.5 287 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 360 g mąki pszennej
  • 2 ¼ łyżeczki suchych drożdży
    25 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 230 g wody
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 25 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie i smażenie
  • 10 g ziaren sezamu, białego
  • 40 g orzeszków ziemnych, niesolonych
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 60 g miodu, płynnego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 304 kcal / 1280 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...