
Urządzenia i Akcesoria
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
360 g mąki pszennej
-
2 ¼ łyżeczki suchych drożdży
-
230 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
25 g cukru
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie i smażenie
-
10 g ziaren sezamu, białego
-
40 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
60 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
304 kcal /
1280 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska