Urządzenia i Akcesoria
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
360 g mąki pszennej
-
25 g świeżych drożdży, pokruszonych2 ¼ łyżeczki suchych drożdży
-
230 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
25 g cukru
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie i smażenie
-
10 g ziaren sezamu, białego
-
40 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
60 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
1280 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
1 godz. 55 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min