Urządzenia i Akcesoria
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
Przygotowanie 32 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g makaronu ryżowego, suchego szerokie wstążki 10 mm
-
40 g sosu sojowego, ciemnego plus 2 łyżki
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
-
2 łyżki sosu sojowego jasnego
-
1 łyżka sosu rybnego
-
2 łyżki sosu ostrygowego
-
3 łyżki miodu
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 cebule dymki (łącznieok. 50 g), jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
-
20 g oleju plus 1 łyżka
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)
-
2 żółtka
-
12 minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych, opłukanych, przekrojonych na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1546.7 mg
Białko
24.9 g
Kalorie
2301.6 kJ /
550.1 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
93.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min
Koreański makaron japchae (TM5)
1h 15min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1h
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25min
Makaron udon z krewetkami
30min
Miso carbonara z makaronem udon
30min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1h 30min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40min
Makaron udon z kaczką
25min