Urządzenia i Akcesoria
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 sztuk
Składniki
-
80 g żurawiny, suszonej
-
270 g wody
-
120 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
40 g siemienia lnianego
-
30 g słonecznika łuskanego
-
20 g wiórków kokosowych
-
20 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.7 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
361.1 kJ /
86.3 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Chleb z samopszy z sezamem
2 godz. 10 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Chrupkie pieczywo
40 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min