Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 poires
- 500 g d'eau
- 220 g de noisettes décortiquées
- 4 œufs
- 80 g de sucre de canne
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1613 kJ / 389 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Gâteau chocolat-café meringué
1 Std. 10 Min
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Gâteau aux pommes
1h
Cake pomme et cannelle
55min
Cake au citron
1h 50 min.
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1h
Gâteau moelleux au citron
1h
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min.
Gâteau moelleux au chocolat
40min