Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 étoiles de badiane
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 250 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 466 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 86.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poires au sirop sous-vide
45 min
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30min
Ile flottante à la réglisse
35min
Eclair caramel-noisette
2u.
Trifle poire, figue et noisette
1h 10min
Galette frangipane aux framboises
1h 30 min
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Pannacotta à l’orange
4 Std. 25 Min
Praliné maison rapide
1u.
Crème pâtissière à la pistache
30min