Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 400 g de lait
- 100 g de praliné (voir "Conseil(s)")
- 2 œufs (100 g)
- 70 g de sucre roux
- 400 g d'eau
- 40 g de noisettes concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1666.8 kJ / 400.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 95.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert au caramel
1hod.
Flan pâtissier feuilleté
7 Std. 40 Min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Chocolat liégeois
4h 30 min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Crème brûlée à la portugaise
25 min
Flan sans pâte
6 godz.
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1 Std. 20 Min
Crème dessert au gianduja
4 godz. 15 min
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min