Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 400 g de lait
- 100 g de praliné (voir "Conseil(s)")
- 2 œufs (100 g)
- 70 g de sucre roux
- 400 g d'eau
- 40 g de noisettes concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1666.8 kJ / 400.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 95.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Chocolat liégeois
4sa 30 dk
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1 Std. 20 Min
Crème au praliné
2 godz. 20 min
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème brûlée à la portugaise
25 Min
Crème au café
2 godz. 30 min
Petits pots de crème à la vanille
1 Std. 35 Min