Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé complet, et un peu pour fariner
- 250 g de farine aux sept céréales
- 50 g d'abricots secs
- 50 g de figues sèches
- 20 g de graines de tournesol
- 20 g de graines de sésame
- 10 g de sel
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 391.4 mg
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Petits pains aux figues
3h 40min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain aux différents fruits secs
2 godz. 55 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min
Pain énergie aux graines
7 Std. 25 Min
Baguette tradition
15h 25min