Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé complet, et un peu pour fariner
- 250 g de farine aux sept céréales
- 50 g d'abricots secs
- 50 g de figues sèches
- 20 g de graines de tournesol
- 20 g de graines de sésame
- 10 g de sel
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 391.4 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Petits pains aux noix
4h 30 min
Baguette à la farine d'épeautre
4sa 20 dk
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Petits pains aux figues
3h 40min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10 min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 Std. 40 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40 min
Miche de petit épeautre
3h 35 min