Meksykańskie zaplatane bułki

Meksykańskie zaplatane bułki

4.7 316 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 180 g mleka
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 1 szczypta soli
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oleju
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • drobny cukier do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 49.1 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1261.1 kJ / 301.4 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 42.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...