Meksykańskie zaplatane bułki
TM6 TM5

Meksykańskie zaplatane bułki

4.7 ( 278 ocen )

Składniki

  • 180 g mleka
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 1 szczypta soli
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oleju
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • drobny cukier do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
301.4 kcal / 1261.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
49.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy