Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie zaplatane bułki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
180 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 szczypta soli
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g oleju
-
1 jajko
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
drobny cukier do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
49.1 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1261.1 kJ /
301.4 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczne bułki do odrywania
4h
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Warkocze orzechowe
2h
Bułki maślane z ziarnami
2h
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Świderki z makiem
2h 10min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1h 15min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Szybkie kajzerki
1h 50min