Żelka pomarańczowa do tortów

Żelka pomarańczowa do tortów

4.4 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji

Składniki

  • 700 g pomarańczy obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)
  • 50 g cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 3 łyżki wody
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 34.1 kcal / 142.7 kJ
Białko 0.8 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...