
Urządzenia i Akcesoria
Żelka pomarańczowa do tortów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
pomarańczy obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)700 g
-
cukru50 g
-
żelatyny w proszku3 łyżeczki
-
wody3 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
34.1 kcal /
142.7 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska