Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g pomarańczy, obranej, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (ok. 3 szt.)
- 50 g cukru
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 3 łyżki wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 142.7 kJ / 34.1 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Biszkopt kakaowy
4h
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Krem michałkowy biały
6h 20min
Krem malinowy
30 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min