Urządzenia i Akcesoria
Makowiec na biszkopcie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 kawałków
Składniki
Warstwa makowa
-
5 jajek
-
80 g cukru
-
850 g masy makowej, gotowej850 g masy makowej, wykonanej w TM
-
200 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki
-
150 g migdałów, w słupkach150 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
30 g kaszy manny
-
3 - 4 krople aromatu migdałowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego
Biszkopt
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
ozdoby z masy cukrowej w kształcie gwiazdek, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
63.3 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1787.8 kJ /
427.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makowiec z bezą
2 Std. 40 Min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Ciasto Marlenka
27 Std. 40 Min
Rolada żyrafa
3 Std.
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Ciasto Lodowa Kraina
8 Std. 40 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Faworki klasyczne
1 Std.
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 Min