Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane z ziarnami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 sztuk
Składniki
-
210 g mleka
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
6 łyżek mieszanych ziaren np. maku, sezamu, łuskanego słonecznika, pestek dyni
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
410.8 mg
Białko
11 g
Kalorie
2065.1 kJ /
493.6 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
70.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Bułki z kminkiem
30 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min