
Urządzenia i Akcesoria
Bułki-trojaczki z ziarnami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
380 g wody letniej
-
300 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki miodu
-
300 g mąki orkiszowej, razowej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
-
1 łyżka mleka do posmarowania
-
mieszane ziarna np. sezamu, maku, siemienia lnianego, czarnuszki, słonecznika, dyni, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
188.9 kcal /
790.4 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
403.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska