Urządzenia i Akcesoria
Ciastka z kremem orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 sztuk
Składniki
-
180 g orzechów włoskich, łuskanych
-
130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego plus dodatkowo 1 łyżka
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
50 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
43.7 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1185.9 kJ /
283.4 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
28.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Ciastka ANZAC
40 min