Ciastka z kremem orzechowym

Ciastka z kremem orzechowym

4.5 137 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 sztuk

Składniki

  • 180 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego plus dodatkowo 1 łyżka
  • 150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 50 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 2 łyżki soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 43.7 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1185.9 kJ / 283.4 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...