Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos „serowy”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g orzechów nerkowca
-
2 ząbki czosnku
-
80 g napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
-
2 łyżki białego miso (lub shiro miso)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 - 150 g wrzącej wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
358.9 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
815.9 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szynka peklowana
170 Std. 20 Min
Cynamonki na parze
50 Min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 Min
Krem z ciastek korzennych
10 Min
Pizza 4 sery
2 Std. 15 Min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 Std. 15 Min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 Std. 30 Min
Granita w cytrynie
5 Std. 25 Min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 Std.
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 Min
Crème fraîche
16 Std. 10 Min