Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos „serowy”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g orzechów nerkowca
-
2 ząbki czosnku
-
80 g napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
-
2 łyżki białego miso (lub shiro miso)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 - 150 g wrzącej wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
358.9 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
815.9 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Kawa parzona
20 min
Kawa mielona grubo
5 min
Chrust z ziemniaków (TM6, TM7)
25 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Płynny karmel
35 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min