Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos „serowy”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g orzechów nerkowca
-
2 ząbki czosnku
-
80 g napoju roślinnego dowolnego (patrz wskazówka)
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
-
2 łyżki białego miso (lub shiro miso)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 - 150 g wrzącej wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
358.9 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
815.9 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 Min
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 Min
Kosmiczny tort
3 Std.
Wegańskie burgery
45 Min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 Std. 30 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Pizza 4 sery
2 Std. 15 Min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 Min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min
Herbatniki Domino
2 Std. 20 Min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 Std. 40 Min