
Urządzenia i Akcesoria
Włoskie grissini
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk
Składniki
-
wody letniej280 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
słodu jęczmiennego1 łyżka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
semoliny z pszenicy durum (opcjonalnie) (ok. 30 g)2 łyżki
-
ziaren sezamu (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
85.4 kcal /
357.4 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
14.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
78.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 godz. 25 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Pieczywo maca
50 min
Chrupkie pieczywo
40 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min