Urządzenia i Akcesoria
Włoskie grissini
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk
Składniki
-
280 g wody letniej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej, typu 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka cukru1 łyżka słodu jęczmiennego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżki kaszy manny, (ok. 30 g)2 łyżki semoliny z pszenicy durum (opcjonalnie) (ok. 30 g)
-
1 - 2 łyżki maku1 - 2 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
78.4 mg
Białko
2 g
Kalorie
357.4 kJ /
85.4 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min