
Urządzenia i Akcesoria
Chleb na zakwasie z przyprawami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
26 kromek
Składniki
Zaczyn żytni (dzień 1.)
-
wody130 g
-
mąki żytniej typu 720-1150110 g
-
żytniego zakwasu chlebowego15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody240 g
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
mąki żytniej typu 720-1150210 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia230 g
-
ekstraktu słodowego w proszku10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych1 ½ łyżeczki
-
kminku1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
75.1 kcal /
314 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
15.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
136 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska