Chleb bezglutenowy

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kromek

Składniki

  • ryżu długoziarnistego
    200 g
    200 g ryżu basmati
  • nasion soi, suchych
    100 g
  • wody plus dodatkowa ilość do skropienia
    400 g
  • świeżych drożdży
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    15 g
    15 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • mąki kukurydzianej
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 55.5 kcal / 232.4 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 118.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...