Urządzenia i Akcesoria
Chleb bezglutenowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kromek
Składniki
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
100 g nasion soi, suchych
-
400 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
-
10 g świeżych drożdży
-
15 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
50 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
55.5 kcal /
232.4 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
118.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 godz.
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min