Chleb bezglutenowy

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kromek

Składniki

  • 200 g ryżu długoziarnistego
    200 g ryżu basmati
  • 100 g nasion soi, suchych
  • 400 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 10 g świeżych drożdży
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 15 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    15 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 55.5 kcal / 232.4 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 118.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...