Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki żytniej razowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1121.3 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy z komosą ryżową
24h
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Bułki orkiszowe
23h 40min
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 Std. 40 Min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min
Chleb litewski na miodzie
30小时
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 Std. 40 Min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2h 40min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14h
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb drwala
24h 30min