Urządzenia i Akcesoria
Suszony zakwas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
500 g
Składniki
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki żytniej razowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
19 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1121.3 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min