Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki żytniej razowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1121.3 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 Std. 40 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15u.
Pumpernikiel
43h
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Ciabatty na zakwasie
17h
Chleb litewski na miodzie
30 Std.
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.