Urządzenia i Akcesoria
Suszony zakwas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
500 g
Składniki
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki żytniej razowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
19 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1121.3 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min