
Urządzenia i Akcesoria
Tort dyniowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 kawałków
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek50 g
Mus z dyni
-
dyni Hokkaido obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
masła20 g
-
miodu50 g
Biszkopt dyniowy
-
mąki tortowej230 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
jajek6
-
cukru150 g
-
soli1 szczypta
Krem dyniowy
-
cukru100 g
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki100 g
-
sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki500 g
Słodkie orzechy
-
orzechów laskowych100 g
-
migdałów, ze skórką100 g
-
masła20 g
-
cukru trzcinowego drobnego60 g
-
wody10 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
powideł śliwkowych3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
442.7 kcal /
1852.2 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
28.6 g
Węglowodany
41.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
182 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska