
Urządzenia i Akcesoria
Lutenica
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy20 g
-
bakłażana280 - 300 g
-
czerwonej papryki500 - 550 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych10 g
-
czosnku2 ząbki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki130 g
-
pomidorów sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych na kawałki800 g
-
octu balsamicznego30 g
-
cukru25 g
-
soli1 ½ płaskiej łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
183.5 kcal /
767.7 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
904.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Żółty ketchup
45 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Agrestowy chutney
40 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min