Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g kminku
- 30 g nasion kolendry
- 15 g czarnuszki
- 15 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 1 ½ łyżeczki ziaren anyżu
- 1 ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1458.3 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 33.3 g
- Sód
- 31.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16hod. 30min
Chleb litewski na miodzie
30h
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Prosty chleb mieszany
3 Std. 40 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Przyprawa do chleba
5min
Pumpernikiel
43u.
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Chleb codzienny na zakwasie
12h