Pizzoccheri bianchi
TM6

Pizzoccheri bianchi

4.8 (12 ocen)

Składniki

  • 200 g di Valtellina Casera a pezzi
  • 200 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
  • 400 g di latte
  • 130 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1000 g di acqua
  • 40 g di burro
  • 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
  • 2 spicchi di aglio a fettine
  • 500 g di patate, pelate e a tocchetti
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2759.8 kJ / 659.5 kcal
Białko
26.7 g
Węglowodany
82 g
Tłuszcz
27.3 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Błonnik
4.4 g
Sód
811.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy