![Pizzoccheri bianchi Pizzoccheri bianchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0ce6a0741956c7fa7f6d2b3e1a18f06b/Derivates/635841f7d44a2c9eb8db7cf5b7a39cbf7653c4d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Valtellina Casera a pezzi
- 200 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
- 400 g di latte
- 130 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1000 g di acqua
- 40 g di burro
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio a fettine
- 500 g di patate, pelate e a tocchetti
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2759.8 kJ / 659.5 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 811.3 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1h 30min
Ravioli alla valtellinese
1h 45min
Salsa cremosa alle cipolle (vegan)
3 godz. 30 min
Torta salata di verdure e contorno di insalata
1 godz. 5 min
Mondeghili
40p
Risotto con petali di carote e caprino
30min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 Std.
Patate gratinate al formaggio
2h
Crostata ripiena alle mele
2h
Pasta pasticciata
2h
Filetto di manzo con peperonata
40p
Sugo pomodoro e ricotta
1h