Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Valtellina Casera a pezzi
- 200 g di pane raffermo a pezzi (3 cm)
- 400 g di latte
- 130 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1000 g di acqua
- 40 g di burro
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio a fettine
- 500 g di patate, pelate e a tocchetti
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2759.8 kJ / 659.5 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 811.3 mg
Alternatywne przepisy
Polenta bianca e salsiccia
1 Std. 30 Min
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 Min
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2 godz.
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2 godz.
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1 godz. 20 min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Crespelle agli asparagi
1 Std. 30 Min
Crespelle con radicchio e noci
2 godz.
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13h
Pizzoccheri
50 Min