Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 - 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di vino bianco
- 3 pizzichi di sale
- 500 di acqua
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, a piacere
- 200 g di calamari ad anelli
- 120 g di pane toscano raffermo, a tocchetti
- 200 g di gamberetti sgusciati e puliti
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolate e tritate
- 5 g di capperi sott'aceto, sgocciolati e tritati
- 40 g di cipolla rossa di Tropea, a fette sottili
- 180 g di pomodori datterino, in quarti
- 3 - 4 foglie di basilico fresco, spezzate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2301 kJ / 550 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45 min
Insalata di polpo e patate
2h
Insalata di bulgur con polpo e ceci
1 godz. 45 min
Gamberi e calamari speziati
20 Min
Spritz con bruschette al Gorgonzola e sedano
30 min
Paella de marisco
1 godz. 20 min
Insalata di mare con salsa allo yogurt e ravanelli
1 godz. 20 min
Insalata di gamberi alla siciliana
40 min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35 Min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 min