Panzanella ai frutti di mare e gamberi

Panzanella ai frutti di mare e gamberi

4.7 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 35 - 40 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di aceto di vino bianco
  • 3 pizzichi di sale
  • 500 di acqua
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste a piacere
  • 200 g di calamari ad anelli
  • 120 g di pane toscano raffermo, a tocchetti
  • 200 g di gamberetti sgusciati e puliti
  • 2 filetti di acciughe sott'olio sgocciolate e tritate
  • 5 g di capperi sott'aceto sgocciolati e tritati
  • 40 g di cipolla rossa di Tropea a fette sottili
  • 180 g di pomodori datterino in quarti
  • 3 - 4 foglie di basilico fresco spezzate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 550 kcal / 2301 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...