Petto di tacchino alle erbe con contorno di carote, fagiolini e purè di patate (Bimby Friend)

Petto di tacchino alle erbe con contorno di carote, fagiolini e purè di patate (Bimby Friend)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Filetto di tacchino alle erbe con carote e fagioli
  • 10 - 20 g di erbe aromatiche fresche miste
  • 500 - 600 g di filetto di petto di tacchino, senza pelle
  • 10 - 15 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ - ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 800 g di acqua
  • 200 - 300 g di carote pelate e a rondelle (5 mm)
  • 200 g di fagiolini verdi freschi puliti
    200 g di fagiolini surgelati
Purè di patate e patate dolci
  • 650 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (2 cm)
  • 350 g di patate americane dolci pelate e a pezzi (2 cm)
  • 350 g di latte
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di burro
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537.5 kcal / 2249 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 55.1 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 1173.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...