Kouign-amann à l'ail et au parmesan

Kouign-amann à l'ail et au parmesan

4.5 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 portions

Składniki

La détrempe (à faire la veille ou 2 heures minimum à l'avance)
  • 180 g de lait demi-écrémé
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 15 g de sucre en poudre
Le tourage
  • 300 g de beurre demi-sel (dont 200 g en 1 morceau et 100 g coupé en morceaux)
  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 25 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 botte de persil frais
  • 10 gousses d'ail

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 342.3 kcal / 1422.9 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 254.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...