Hot cross buns, brioches de Pâques

Hot cross buns, brioches de Pâques

3.8 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 portions

Składniki

La pâte
  • 300 g de lait
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
  • 550 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 55 g de sucre en poudre
  • 10 g de sel
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 pincée de quatre-épices
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 1 œuf
  • 55 g de beurre en morceaux
  • 100 g de raisins secs de Corinthe
Les croix
  • 100 g d'eau
  • 125 g de farine de blé
Le glaçage
  • 2 c. à soupe de sucre en poudre
  • 70 g de lait

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 348 kcal / 1456 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...