Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons jaunes
- 150 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 35 g de beurre, coupé en morceaux
La pâte à brioche
-
130
g de lait
lub 130 g de crème fraîche -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé, type 55
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le récipient
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3478.2 kJ / 831.3 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 104.2 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 734.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Risotto aux champignons
30min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20 min
Chocolat liégeois
4h 30 min
Tarte au sucre
50min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50 min
Rolls au chocolat et caramel
2h 10min
Pâte à tartiner choco-noisette
25 min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1h 20 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min