Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 270 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- ½ gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 130 g de beurre de tourage
- 75 g de raisins secs sultanines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15 godz. 25 min
Briochettes parisiennes
4hod. 5min
Religieuse au café
4h 40min
Tarte aux cerises briochée
3h 25 min
Petits paniers abricots et pistaches
20h
Croissants au beurre
16h 15min
Briochettes feuilletées
2 Std. 45 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min
Brioche Nanterre
4h 15min