Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 270 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- ½ gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 130 g de beurre de tourage
- 75 g de raisins secs sultanines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 godz. 5 min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5 Std.
Chaussons aux pommes
6u. 20min
Fraisier
15h
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Cruffins américains
3h 50 min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Beignets à la crème pâtissière
4h 30min
Paris-Brest
3sa
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min