Beignets sucrés au potiron

Beignets sucrés au potiron

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
17 pièces

Składniki

  • de sucre en poudre
    400 g
  • de chair de potiron épluché et coupé en morceaux (5-6 cm)
    600 g
  • d'eau
    850 g
  • de zeste de citron râpé
    1 c. à café
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • œufs
    3
  • de sucre vanillé
    10 g
  • de fromage blanc nature
    250 g
  • de sel
    3 - 4 pincées
  • de farine de blé
    250 g
  • de levure chimique
    10 g
  • d'huile de friture
    800 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 599.4 kcal / 2507.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 48.7 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 145.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...