Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- 100 g d'espresso, refroidi
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre doux froid, en un seul morceau (6 x 4 x 1 cm env.)
- 130 g de crème
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6831 kJ / 1631 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 254 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Sauce au caramel
1h 30 min
Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne
1h 25min
Sauce café-crème
35min
Crème de petits pois au basilic, œufs durs et fondant citron
1 Std. 5 Min
Caramel liquide
35min
Caramel au beurre salé
1u. 45min
Praliné maison rapide
1u.
Praliné
30min
Beurre de cacahuète
10min
Crème pâtissière XXL
15min
Sucre glace (200 g)
5 Min