Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 50 g de levain, rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 1 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T 150, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3858 kJ / 910 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain lagana grec
3 Std. 15 Min
Petits pains aux figues
3h 40min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain de campagne
3h 45min
Pain de seigle
4hod. 10min
Mélange pour pain complet
10 Min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain complet vapeur
4sa
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au levain
17h
Baguette tradition
15 godz. 25 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min