Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de nougat viennois
- 30 g d'amandes décortiquées
- 200 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- 100 g de sucre glace
- 1 sachet de sucre vanillé (env. 2 c. à café)
-
20
g de liqueur à l'orange, type Cointreau
lub 20 g de jus d'orange - 500 g d'eau
- 1 paquet de glaçage pour gâteau au chocolat foncé ou blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 20 mg
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Sucre à la framboise
5min
Gâteau roulé au café
2h 30min
Cocotte de dorade, palourdes et crevettes au four
45min
Bâtonnets de fromage et de graines de potiron
Brak ocen
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Religieuse au café
4 Std. 40 Min
Gâteau aux noix et chocolat, ganache chocolat blanc et panais
1 godz. 50 min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30min
Crème pâtissière au chocolat
30min