Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 70 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 25 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de beurre de tourage
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10255 kJ / 2461 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 267 g
- Tłuszcz
- 167 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche tressée
14 godz. 40 min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Pâte à pizza
1 Std.
Pains au chocolat
16 godz. 10 min
Gros beignets à la compote de pommes
3 godz. 40 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche Nanterre
4h 15 min
Choux à la crème
1h 5min
Brioche feuilletée
5h
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2 godz. 30 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min