Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
- 160 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 160 g de lait
- 2 gousses de vanille (les graines seulement)
- 240 g de mascarpone
Les macarons
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 868 kJ / 206.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 26.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons à la fraise
2 Std. 30 Min
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5 Std.
Fraisier
15h
Paris-brest
3h 10min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Bûche aux framboises
2 godz. 10 min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Praliné maison rapide
1 Std.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Praliné
30min
Paris-Brest
3 Std.
Choux à la crème
1 godz. 5 min