Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 440 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe bombée de pâte de pistache
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
Le glaçage
- 400 g de glaçage pour gâteau (fondant)
- 1 c. à café rase de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 528 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Religieuse au café
4h 40 min
Fraisier
15h
Flan pâtissier à la vanille
3u. 30min
Bonbons chocolat viennois
50 min
Paris-Brest
3 Std.
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15 min
Saint-Honoré
3 Std.
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Macarons à la vanille
3 Std.
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min