Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 75 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de fécule de maïs
- 55 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 citron jaune non traité
- 45 g de beurre, en morceaux
- 170 g de myrtilles
- 15 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6204 kJ / 1475 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 260 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka salé au saumon fumé
4 Std.
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Berawecka d'Alsace
3h
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4h 10min
Dinner rolls anglais
3 Std. 35 Min
Soda bread irlandais alias le pain paresseux
35min
Cruffins américains
3h 50min
Buns à la cannelle
5h
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Bagel en 3 ingrédients
35min
Cheese naans au curry et à la coriandre
3h 5min
Brioche Nanterre
4h 15min