Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 75 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de fécule de maïs
- 55 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 citron jaune non traité
- 45 g de beurre, en morceaux
- 170 g de myrtilles
- 15 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6204 kJ / 1475 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 260 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Buns à la cannelle
5h
Kanelbullars scandinaves
4 Std. 40 Min
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min
Babka chocolat-caramel
3h
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Jalousie aux abricots
1sa 25 dk
Rolls au crémeux citron
2h 45min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min