Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1430 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de lait
-
400
g de farine manitoba, et un peu pour le plan de travail
lub de farine de blé (T 45) - 40 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour la finition
- 10 g de sel
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 521.3 kJ / 123.2 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 261.1 mg
Alternatywne przepisy
Pain fenouil tressé
Brak ocen
Ciabatta italienne
3 Std. 40 Min
Dinner rolls anglais
3u. 35min
Pissaladière à l'origan
3h 20min
Focaccia sauge et pommes de terre
2 godz. 50 min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2 godz. 35 min
Focaccia italienne
5h 10min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min.
Hot dog au bœuf haché et sauce barbecue
3h 45min
Babka fourrée chocolat-noisettes
2h 55min
Pâte à pizza italienne
2u. 5min
Raviolis pékinois au porc, champignons noirs et poireaux
45min