Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noix décortiquées
- 50 g de dattes medjool dénoyautées
- 200 g de fromage blanc nature
- 50 g d'huile de tournesol
-
55
g de sucre de dattes
lub 55 g de sucre de canne - 1 pincée de sel
- 280 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 200 g de pommes, coupées en deux
- 1 c. à soupe de jus de citron fraîchement pressé
- 50 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 759.3 kJ / 181.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 89.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à l’orange
50 Min
Gâteau aux pommes et aux dattes sans gluten
1 Std. 30 Min
Biscuits à l'orange et aux noix
1 Std. 20 Min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Cookies aux fruits secs
50 Min
Pancakes aux fruits secs et aux dattes
15 Min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Gâteau crumble aux pommes
45 Min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Fekkas (biscuits croquants)
45 Min
Financiers aux amandes
20 Min